We gaan keihard kapot. Dat wordt niet alleen, nu, door mij gezegd. Nee, dat zeiden verschillende mensen jaren, wat zeg ik, honderden jaren geleden ook al. Waar we precies aan kapot zullen gaan blijft elke keer weer een verrassing, maar dat het einde nabij is staat vast. Van grote natuurrampen tot klein persoonlijk leed en van virtueel tot denkbeeldig leed, de situatie is over het geheel genomen ronduit kut. We glijden met zijn allen de afgrond in.

In 2006 schreeuwt Geert Wilders dat een tsunami van moslims ons landje zal overspoelen met geweld en intolerantie en dat zij ‘ons’ helemaal kapot zullen maken. Zelfs het Hollandse platteland zal niet veilig zijn, aldus Geert. Dat daar een kern van waarheid in zit, blijkt nu, in 2010. In de nieuwe reclame van Milner kaas zien we in eerste instantie het ideale Nederland.

Een groot dorp met veel zon en geile, mooie, Hollandse boerinnen die worden genomen door volbloed Hollandse mannen. Maar dan zien we het doemscenario van Geert: de bloedmooie Fatima behoort nu ook tot de mogelijkheden om mee te rotzooien in het hooi. (Voor onwetenden: Fatima is een niet-Nederlandse naam.) Pats, boem, weg ideaal zonnig Nederland.


Terwijl Nederland ten onder gaat aan deze tsunami, ligt Haïti een half jaar na de beving nog steeds in puin. De media hebben de kritiek op hun sensatiegeile optreden goed in hun oren geknoopt en deden afgelopen maand dus plichtmatig verslag van de huidige stand van zaken.

De conclusie: godzijdank dat Wyclef Jean in een ver verleden op het eiland is geboren en nu weer even terugkomt om te genieten van het applaus van een grote menigte. Als de mannelijke Naomi Campbell wist hij het standaard verhaaltje dat op het journaal zou worden weggestopt bij de korte nieuwsflashes nieuw leven in te blazen. Dat Wyclef ondanks het hardnekkige gerucht dat hij 400.000 dollar aan donaties in zijn eigen zak stak zo populair is, zal veel landen die geld aan Haïti hebben toegezegd, maar het nog steeds niet hebben overgemaakt, goed doen. Geld voor Haïti? Laten we gewoon maar even gratis bidden met zijn allen.

Maar doe dat maar niet in een kerk. Grote kans dat de boel verdwijnt terwijl je het gebed mompelt. Alle kerken brokkelen af. De Katholieke kerk houdt binnen twee jaar uitverkoop wegens de drie miljoen misbruikte kinderen die compensatiegeld willen. De paus zal veranderen in een kopie van Jean-Marie Pfaff met een gewaad vol met boodschappen van sponsoren. Het petje van onze kindervriend is alvast de eerste stap op weg naar de nieuwe commerciële werkelijkheid.

De Linkse Kerk gaat er ook aan. Dankzij een bombardement van rechts is deze kerk straks uitsluitend gedurende een uurtje te zien op de zaterdagmorgen op het ene publieke net dat we zullen overhouden.

Wanneer zal het echte einde daar zijn? Daar zijn verschillende theorieën over, maar ik denk 2012. En echt niet alleen vanwege de superrealistische Hollywoodfilm. Nee, ook het feit dat James Cameron in 2012 met een 3-D versie van zijn filmhit Titanic gaat komen, zegt mij genoeg.

De Nederlandse overheid weet het ook. Waarom worden we anders elk reclameblok geconfronteerd met de survivaltips voor thuis? Dat de campagne Nederland Veilig graag mensen wil voorlichten over wat te doen als de sirene niet op maandag 12 uur maar woensdag 5 uur loeit, is logisch. Maar welke ramp hebben ze voor ogen waarbij burgers medicijnen en water voor een week moeten inslaan?

Noem mij gek. Noem mij een aluminiumhoedjesdragert. Het doet mij niks. Of je nou voor een week aan cocaïne en bier in huis hebt of niet, dood ga je toch. Maar zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd.

Weergaven: 27

Tags: 2012, boerinnen, brussen, dood, einde, geil, kapot, kerk, links, paus, Meer...wilders

Reactie van Ingelise de Vries op 8 Augustus 2010 op 19.42
Een 3D-versie van de Titanic? 2012? Misschien vergaat de wereld dan wel zoals Jameriquai het ooit verhaalde. Of tenminste, zijn clipmakers. Fijn stukje, overigens. Ik erger me altijd kapot aan die overlevingsreclames.
Reactie van Andre Weststrate op 8 Augustus 2010 op 21.40
Zaplog. By far een van mijn favoriete websites. Altijd goed voor een paar goed conspiracy theories. Genieten.

Verder hoop ik dat ik binnenkort mee mag met de Galactic Federation. Fan!
Reactie van Bart Breij op 8 Augustus 2010 op 21.46
Oh, ik schrok al. Ik dacht dat HUmedia kapot ging.
Reactie van David op 9 Augustus 2010 op 18.26
@Ingelise: Bedoel je die clip in de bioscoop waar hij over stoelen heen danst? Want de wereld verging daar niet zoals ons nu zal gaan gebeuren. Bij hun was het alleen gestamp van Godzilla.

@ Bram: Hahaha, ja idd! Hetzelfde met de film 2012 (SPOILERALERT!!!) waar op het eind een sfeertje heerst van "jaar 1 en vrolijk op naar Afrika om aan land te gaan en een fresh start te maken" terwijl afgezien van de olieleidingen die overal aan het klaarkomen zijn er ook nog duizenden atoombommen zijn geëxplodeerd en waarschijnlijk driekwart van de aarde radioactief is :P Alles zal goed komen, mensen. Nothing to see ;)
Reactie van David op 9 Augustus 2010 op 18.27
@Zita: Dan zou er wel maximale schade worden toegebracht. Maar terroristen en humor? Neuh haha

Opmerking

Je moet lid zijn van humedia om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van humedia

© 2015   Gemaakt door ROC media.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden